Віктор Коваленко: На Харківщині приділяють велику увагу розвитку дівочого футболу

Віктор Коваленко: На Харківщині приділяють велику увагу розвитку дівочого футболу

Перший заступник голови Харківської обласної ради, голова фракції «Солідарність» у обласній раді Віктор Коваленко в рамках робочої поїздки до обласного вищого училища фізичної культури та спорту, ознайомився з підготовкою й тренувальним процесом юних футболісток.

2   1

Ознайомившись із особливостями здійснення навчально-тренувального процесу, Віктор Коваленко поспілкувався з тренерським складом училища про подальший розвиток дівочого футболу в області, наголосивши, що протягом 2017-2019 років спільними зусиллями на Харківщині проведено більше двадцяти Чемпіонатів та Кубків області з дівочого футболу.

«Збірні команди неодноразово представляли регіон у різних вікових групах на всеукраїнських змаганнях та фестивалях займаючи призові місця. Тож, наше головне завдання продовжувати покращувати умови для тренування юних футболісток, щоб молоді спортсменки підвищували свій потенціал у зручних та сучасних умовах», – підкреслив перший заступник голови обласної ради.

3   7

За словами директора училища Анатолія Попова в училищі на відділенні дівочого футболу проходять навчання 24 футболістки, які є учасницями Чемпіонату України серед жіночих команд І ліги, а десятеро дівчат – діючі гравці та кандидати в збірну команду U-15, U-17, U-19.

«За останні десять років від училища делеговано в збірні команди України U-15, U-17 та U-19 більше 60 гравців, – розповідає Анатолій Попов. – П’ятеро випускниць закладу на цей час є гравцями Національної збірної команди».

Випускниці училища, наголошує директор, грають й за жіночу команду «Житлобуд-2», яка у вищій Лізі Чемпіонату України серед жіночих команд двічі завойовувала звання Чемпіона України та вісім випускниць у складі команди Харківської державної академії фізичної культури в 2019 році стали бронзовими призерами Чемпіонату Європи серед вищих учбових закладів.

6   5

На оновленому футбольному полі спортивного закладу свою майстерність та професіоналізм продемонстрували присутнім дві дівочі команди училища та збірна «Житлобуд-2».

Віктор Коваленко подякував спортсменкам за цілеспрямованість та плідну працю, побажав їм і надалі підвищувати популяризацію дівочого футболу на Харківщині, а також вручив пам’ятні подарунки футболісткам.