На Харківщині відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

На Харківщині відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня на Національному меморіальному комплексі в Дергачівському районі відбуваються заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

2   3

Першою подією дня стало покладання квітів до монументальної стели загиблим воїнам. У ньому взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій на території інших держав, воїни АТО, громадськість та керівництво області. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, після якої прозвучав військовий салют.

4   5

«Як завжди, 8 та 9 травня нас об’єднують. І сьогодні ми всі разом – ветерани Другої світової та діти війни, воїни ООС та АТО, учасники різних бойових дій, а також усі харків’яни об’єдналися, тому що пам’ять нас об’єднує: об’єднує один – з одним, покоління – з поколінням, українців – з усім світом. Ми можемо вірити в різних богів, спілкуватися різними мовами, можемо мріяти про різне, але об’єднати нас повинна мрія про будівництво нашого спільного майбутнього, тому єднаймося для того, щоб розвиватися та жити в мирі», – сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона подякувала ветеранам Другої світової війни та побажала всім присутнім українським воїнам усіх часів здоров’я, натхнення та сил.