На Зачепилівщині капітально ремонтують школу І-ІІ ступенів

На Зачепилівщині капітально ремонтують школу І-ІІ ступенів

Із ходом робіт у Орчицькій ЗОШ ознайомилась голова Харківської ОДА, депутат облради Юлія Світлична під час робочої поїздки до Зачепилівського району.

У 2018 році невелика школа в селі Орчик Зачепилівського району повністю перетвориться. Тут уже реконструювали покрівлю та завершують повну заміну внутрішніх мереж. У подальших планах – капітальний ремонт внутрішніх приміщень. Усі роботи планують провести цього року. Необхідні кошти на це виділені з обласного та місцевого бюджетів.

2   3

«Розвитку освіти в області ми приділяємо особливу увагу, і ставимо перед собою завдання створити рівні умови для школярів як обласного центру, так і найменшої сільської школи. Діти однакові в місті й на селі, та повинні мати однакові можливості», – відзначила Юлія Світлична.

Загалом у 4-х классах Орчицької ЗОШ навчаються 32 учні. До нового навчального року заклад отримав і нове обладнання, а саме ноутбук, МФУ та ламінатор. Зараз сюди закупають усе необхідне для створення освітнього простору Нової української школи.

5   6

Під час спілкування з головою ХОДА представники громади села звернулися до неї з проханням сприяти будівництву нового ігрового майданчику. Юлія Світлична запевнила, що придбання та монтаж майданчику запланують на наступний рік.

«Цього року на розвиток Зачепилівського району виділено в 2 рази більше грошей, ніж за попередні 10 років разом узяті, – повідомила керівник області. – І результатом цього є відновлення та будівництво різних об’єктів – і соціальної інфраструктури, й дитячих садків, шкіл, амбулаторій, лікарень тощо. На наступний рік темпи не збавлятимемо, будемо виділяти не менше фінансування, щоб реалізувати не менше проектів».