Юлія Світлична передала 1-й обласній дитячій лікарні 23 одиниці сучасного медобладнання

Юлія Світлична передала 1-й обласній дитячій лікарні 23 одиниці сучасного медобладнання

Системи інтенсивної терапії для новонароджених, апарати штучної вентиляції легенів, штучного дихання й дихальної терапії, аналізатор газів крові й електролітів та ще цілу низку вкрай необхідної техніки придбали коштом обласного бюджету. Загалом на ці цілі було виділено близько 26 мільйонів гривень.

4    2

«Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасне, навіть унікальне обладнання, яке, я сподіваюсь, допоможе лікарям врятувати не одне дитяче життя, – наголосила голова ХОДА Юлія Світлична. – За рік пацієнтами цього медичного закладу стають майже 90 тисяч дітей. З 2014 року, з початком бойових дій на Донбасі, висококваліфіковані медики закладу прийняли 5 тисяч маленьких мешканців Донецької та Луганської областей. Будемо й у надалі підтримувати заклад – задля того, щоб кожна дитина Харківської області мала змогу отримувати якісні медичні послуги».

3   5

Сертифікат на 23 одиниці нового обладнання Юлія Світлична передала головному лікарю Обласної дитячої лікарні №1 Оксані Піонтковській у присутності колективу медзакладу.

Лікарня отримала інкубатор для звичайного догляду за новонародженими, системи інтенсивної терапії для новонароджених, апарати штучної вентиляції легенів, апарат для штучного дихання та дихальної терапії, аналізатор газів крові та електролітів, інфрачервоний нагрівач, наркозно-дихальний апарат, мийно-дезінфекційну машину, операційний світильник, каталку для транспортування пацієнтів, рентгенографічну та флюороскопічну системи.

6   9

Оксана Піонтковська повідомила, що отримане обладнання працюватиме в двох реанімаціях (одна з них – неонатальна, де знаходяться діти від самого народження до 28 днів), у рентгенологічному відділенні та відділенні патології новонароджених, в ургентно-операційному блоці.

Юлія Світлична відзначила, що розвитку медичної сфери в області приділяється особлива увага.

7   8

«Цього року за участю Президента України було відкрито нове реанімаційне відділення в міському перинатальному центрі. Також зміцнюється матеріально-технічна база медичних закладів області. На ці цілі в 2016 році виділено в два рази більше фінансування, ніж минулого року. Зокрема, проводяться ремонти, купується нове обладнання», – сказала голова ХОДА.