В Ізюмському районі створена перша ОТГ

В Ізюмському районі створена перша ОТГ

Після прийняття на сесіях Оскільської, Капитолівської, Студенокської та Комарівської сільських рад остаточних рішень про добровільне об’єднання в Оскільську об’єднану територіальну громаду з центром в селі Оскіл, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», вони набули статусу ОТГ.

Ця робота проводилася за активної участі депутата Харківської обласної ради від партії «БПП «Солідарність» Вісхана Ісламова та депутатів Ізюмської районної ради від партії  «Солідарність» Любові Шамрай, Володимира Федченка та Марини Моросовської.

За словами Вісхана Ісламова, Харківська обласна державна адміністрація спрямувала до ЦВК відповідне звернення для прийняття нею рішення про призначення перших виборів в Оскільській ОТГ в установленому законом порядку.

«Вибори орієнтовно відбудуться в жовтні цього року. Ізюмська районна організація партії «БПП «Солідарність» готується прийняти участь в цих виборах», – зазначив Вісхан Ісламов.

Довідка: На даний час на Харківщині створено 10 об’єднаних територіальних громад. У чотирьох ОТГ перші вибори пройшли в 2016 році, а з 1 січня поточного року вони вже перейшли на прямі взаємовідносини з Державним бюджетом України. В одній об’єднаній територіальній громаді перші вибори пройшли 30 квітня 2017 року, п’ять ОТГ, в тому числі Оскільська, чекають на постанову ЦВК щодо призначення перших виборів.