У Краснокутську відремонтували Будинок культури

В урочистому відкритті оновленого закладу взяла участь голова фракції партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» у Харківській обласній раді Юлія Світлична.

1

Вона відзначила, що ремонт будівлі розпочався в 2012 році, проте через нестачу фінансування роботи були припинені.

«Ця будівля була непридатна для проведення масових заходів, тому їх доводилося проводити в прилеглих сільських клубах. Безумовно, в Краснокутську – районному центрі – повинен бути Будинок культури. Тому в 2015 році районна та сільські ради виділили кошти для капітального ремонту будівлі – близько 1 млн. грн. Звичайно, ще багато потрібно зробити, але на даний момент приміщення й зала повністю оновлені», – зазначила Юлія Світлична.

3

У Будинку культури відремонтували дах і підлогу, замінили вікна та двері, зробили внутрішні роботи і відновили фасад, також до будівлі провели інженерні комунікації.

2

Двері Краснокутського будинку культури відкриті для всіх – тут у різних гуртках займаються діти від двох років і люди, яким за 70, пояснила завідуюча сектором культури Краснокутської РДА Дарина Стороженко. Поки в будівлі йшов ремонт, заняття проходили в Будинках культури і клубах різних населених пунктів району.

5

«Тепер ремонтні роботи закінчилися, і ми можемо перейти в рідні стіни, – говорить Дарина Стороженко. – Дуже добре, коли є така установа, де можуть об’єднатися люди різних вікових категорій та обмінятися досвідом».

На базі Будинку культури вже розпочали роботу 4 вокальних колективи, 4 танцювальних, 2 гуртки декоративно-прикладного мистецтва, театральний гурток.

7

У день відкриття оновленого Будинку культури тут відбулося свято «Обдарована дитина Краснокутщини», в рамках якого нагородили школярів, що протягом року представляли район на обласних та всеукраїнських конкурсах і олімпіадах. Переможців визначали в трьох номінаціях: інтелектуальна, спортивна й творча дитина.

«27 дітей Краснокутська брали участь в інтелектуальних змаганнях або перемогли в них, а також мають успіхи в галузях культури та спорту. Під час свята подарунки та листи подяки отримали не тільки самі діти, а й також їхні батьки та вчителі, які доклали багато зусиль заради успіху цих дітей», – зазначила Юлія Світлична.

6

Також під час свята урочисто зробили перший запис у спеціальній книзі «Обдарована дитина Краснокутщини». До неї щороку вноситимуть імена успішних школярів району.

«Ідея створення книги належить першому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній. У книзі будуть імена та фото обдарованих дітей. Школярі зможуть згадувати про свої досягнення, гортаючи цю книгу», – пояснила начальник відділу освіти Краснокутської РДА Олена Медяник.