Ігор Райнін зустрівся з найкращими школярами та молодими науковцями Харківщини

Голова ХОДА Ігор Райнін і голова фракції партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» у Харківській обласній раді Юлія Світлична зустрілися з найуспішнішими учнями регіону, які не тільки розповіли про свої досягнення та плани на майбутнє, але й порушили низку питань, що потребують вирішення.

2

96 перемог на всеукраїнських олімпіадах та 42 дипломи I-III ступенів національного етапу конкурсу-захисту робіт Малої академії наук – такий результат продемонстрували цього навчального року школярі Харківської області. Ці досягнення стали однією зі складових, що вивели Харківську область на перше місце в країні за якістю освіти. Підсумки найуспішнішого в історії регіону навчального року голова ХОДА підбив разом з переможцями цьогорічних інтелектуальних змагань. Як зазначив Ігор Райнін, я дуже радий нашій сьогоднішній зустрічі й вітаю вас з успіхами, з визнанням і досягненнями.

6

«Це дуже добре, що держава Україна має таке майбутнє, як ви. Я хочу сказати, що Харківщина завжди була багата на таланти. І ті результати, які ви продемонстрували, це ще раз підтверджують. 80% учасників всеукраїнських олімпіад з Харківської області стали переможцями. Це демонструє рівень освіти, рівень фаховості освітян, які працюють разом з вами. Багато з них все своє життя покладають заради вашої долі і ваших успіхів. Я дуже бажаю вам це цінити і розуміти», – наголосив очільник Харківської держадміністрації.

3

Ігор Райнін також нагадав, що Харківщина посіла перше місце серед областей України в рейтингу Кабінету міністрів, а за напрямком якості та доступності освіти стала першою, випередивши навіть столицю – місто Київ.

7

«Ця перемога – наша спільна з вами, з працівниками освіти, з вашими батьками, з усіма трудовими колективами Харківської області. Це говорить про те, який серйозний науковий і освітній потенціал є на Харківщині та місті Харків. А найкращі, найперспективніші молоді вчені, діти-особистості, зібралися сьогодні в цій залі», – наголосив керівник облдержадміністрації.

5

Голова фракції партії «Солідарність» у Харківській обласній раді Юлія Світлична пояснила: розуміючи потенціал регіону у сфері освіти та науки, обласне керівництво приділяє нині особливу увагу розвитку цих сфер.

8

«Ми вирішили спрямувати зусилля для того, щоб зміцнити матеріально-технічну базу не тільки шкіл, ліцеїв і коледжів, ми пішли далі – ми створюємо спеціалізовані інтернати, школи, щоб діти мали можливість розвиватися за напрямками і, з огляду на внутрішню конкуренцію, рости далі», – підкреслила Юлія Світлична.

10

Ректор вишу – Віль Бакіров – у свою чергу, підкреслив, що керівництво області на даний момент приділяє велику увагу розвитку освіти та науки в регіоні.

«Я вперше на такій красивій церемонії нагородження кращих з найкращих. Цей святковий настрій, який панує в цій залі, для мене – це зайве свідоцтво тієї постійної уваги й підтримки, яку надає освіті, науці, молодим талановитим учням, студентам наша обласна державна адміністрація на чолі з Ігорем Райніним», – відзначив керівник ХНУ ім. В.Н.Каразіна.

9

У ході зустрічі з кращими учнями Харківщини голова ХОДА нагородив відзнаками переможців олімпіад та МАН, а також вручив пам’ятні дипломи молодим науковцям, яким у 2016 році було призначено стипендії облдержадміністрації.

1