У Харківській області зростає якість освіти – Юлія Світлична

Харківщина – на першому місці в Україні за кількістю призерів конкурсу робіт учнів-членів МАН. Про це повідомила голова фракції партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» у Харківській обласній раді Юлія Світлична.

Вона зазначила, що в III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України діти Харківської області посіли 16 перших місць. І це – найкращий результат в Україні.

«Можемо констатувати поліпшення якості освіти на території Харківської області. Такий результат у конкурсі-захисті робіт МАН наша область отримала вперше. У нас – 16 перших місць, друге в рейтингу – місто Київ з кількістю 8. Тобто, практично в два рази Харківська область обігнала всі інші регіони та навіть столицю. За загальною кількістю призових місць ми також лідируємо», – зазначила Юлія Світлична.

За її словами, усього цього року в III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук взяв участь 61 учень з Харківської області.

«Важливо відзначити, що серед тих дітей, що посіли перші місця, багато учнів із сільської місцевості. Вони стають призерами олімпіад і учасниками Малої академії наук. Це говорить про те, що якість сільської освіти «підтягується» до міської. Діти – скрізь однакові, й головне – створити для них базу й умови для того, щоб освіта була цікавою та доступною», – пояснила Юлія Світлична.

Вона зазначила, що харківські школярі показують гідний результат і на всеукраїнських учнівських олімпіадах з різних предметів: у 2016 році перші місця отримали 24 людини, 35 – другі і 37 – треті.

«Загальнонаціональну олімпіаду з української мови також виграв представник Харківської області. Вперше ми з української мови завойовуємо лідируючі позиції, – зазначила Юлія Світлична. – Також хороші успіхи показують учні й на Міжнародному конкурсі української мови та літератури імені Т.Г. Шевченка. Харківська область посіла друге загальнокомандне місце та другу позицію за кількістю володарів перших місць – після Івано-Франківської області».