У Харківській області створено першу об’єднану громаду

Першими в регіоні процес об’єднання завершили мешканці Вовчанського району. Нова громада отримала назву Старосалтівська. Про це повідомив очільник ХОДА, голова Харківської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Райнін.

Відповідні рішення про добровільне об’єднання територіальних громад прийняли Старосалтівська селищна, Гонтарівська, Молодівська, Хотімлянська, Червоноармійська та Шестаківська сільські ради. Висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад щодо добровільного об’єднання територіальних громад у Вовчанському районі затверджені розпорядженням голови ХОДА № 395 від 04.09.2015 року.

Також обладміністрація звернулася до Центральної виборчої комісії для призначення на території Старосалтівської громади перших місцевих виборів голови та депутатів селищної ради об’єднаної територіальної громади.

«На Харківщині створено першу об’єднану громаду. Ми продовжуємо активно рухатися в напрямку реалізації реформи місцевого самоврядування. Так, на сьогодні вже більше сорока громад ініціювали процес об’єднання, робота триває. Однак штучно підганяти цей процес ніхто не буде. Мешканці області самі повинні зрозуміти, оцінити і відчути що це їм потрібно», – зазначив Ігор Райнін.

Також голова Харківської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» підкреслив, що тільки сильна та спроможна громада з достатніми ресурсами, з ініціативними, працьовитими людьми забезпечить гідний рівень життя населення, обере пріоритети розвитку і фінансуватиме освіту, медицину, охорону правопорядку, дороги та інші напрямки, які мешканці громади вважатимуть важливими.