«Солідарність» назве ім’я кандидата в мери Харкова до 15 вересня

Ім’я кандидата на посаду Харківського міського голови від партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» буде названо протягом найближчих декількох днів. Про це повідомив депутат Харківської міської ради, заступник голови Харківської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Віталій Маляренко. За його словами, це відбудеться не пізніше 15 вересня.

Віталій Маляренко зазначив, що харківська «Солідарність» звернеться до обласних організацій партій коаліції – «Батьківщини» і «Народного фронту» – з пропозицією підтримати єдиного кандидата. Він пояснив, що ще одна партія парламентської коаліції – «Самопоміч», незважаючи на те, що раніше заявляла про зацікавленість у висуненні єдиного кандидата від демократичних сил, майже одразу дала заднього, публічно заявивши про висунення власного кандидата.

Що стосується громадських організацій, то, за словами Віталія Маляренка, вони поки що не демонструють конструктивної та консолідованої позиції з цього питання.

«Ми ініціювали висунення єдиного кандидата від усіх демократичних сил Харкова і закликали громадськість взяти в цьому найактивнішу участь. «Солідарність» жодним чином не намагалася впливати на цей процес. Громадські діячі провели кілька засідань. Однак на ділі обговорення було зведено до конкретних людей за таким принципом – хто привів на громадський форум найбільшу групу підтримки, той і правий. Жодної конструктивної розмови щодо шляхів розвитку міста, про критерії та програми кандидатів не вийшло», – підкреслив Віталій Маляренко.

Виходячи з цього, за словами заступника голови територіальної організації «Солідарності», партія висуне власного кандидата.

«Ми розуміємо і розділяємо свою політичну відповідальність, тому висунемо кандидата від нашої політичної сили на виборах мера Харкова, а також звернемося до партій коаліції, інших партій, громадських організацій з метою проведення консолідованої виборчої кампанії», – зазначив Віталій Маляренко.