Харківщина працює на вістрі національних та регіональних реформ – Ігор Райнін

Сьогоднішня Харківщина працює на вістрі національних та регіональних реформ, які спрямовані на децентралізацію управління, політичну, інфраструктурну модернізацію країни. Наша мета – вивільнити потенціал економічного та громадянського розвитку, який штучно стримувався в попередні роки. Про це повідомив очільник ХОДА, голова Харківської територіальної організації партії «Солідарність» – Блоку Петра Порошенко» Ігор Райнін під час VII Міжнародного економічного форуму “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи”.

За словами Ігоря Райніна, за останній рік ціла низка провідних харківських підприємств машинобудування змогла збільшити обсяги експортних поставок до Євросоюзу, вийти на ринки Азії, Близького Сходу, Африки, Латинської Америки. Поряд з цим оборонні підприємства області активно відновлюють серійне виробництво бронетехніки та інших зразків озброєння.

Разом з тим, як зазначив Ігор Райнін, в регіоні почали переоснащувати об’єкти енергетики. У червні цього року був підписаний договір щодо будівництва двох міні-ТЕЦ в місті Куп’янську Харківської області.

Очільник регіону також підкреслив, що у Харківській області сконцентрована левова частина національних енергетичних копалин. Два тижні потому в Богодухівському районі розпочали видобуток газу на родовищі із запасом у півмільярда кубометрів. В найближчих планах – освоїти нові родовища у Богодухівському та Валківському районах.

«На сьогоднішній день ми можемо заявити однозначно: Харківщина буде індустріальним регіоном, а її промисловий, машинобудівний, паливно-енергетичний комплекс – фактором конкурентоспроможності України на сьогодні і на перспективу», – підкреслив Ігор Райнін.