Ігор Райнін вручив матері солдата, загиблого в АТО, його орден «За мужність» III ступеня

Уродженець Дергачівського району (Харківська область) Кудайназар Саіпов був посмертно нагороджений Указом Президента України №109 від 26 лютого 2015 «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України». Рідних героя – мати та сестру – 9 травня було запрошено взяти участь у вшануванні ветеранів, що відбулося на Меморіалі «Висота Маршала Конєва». Під час заходу очільник Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін вручив нагороду матері загиблого.

«Не лише рідні пишаються Саіповим. Ним пишається вся громада. Всі ми в неоціненному боргу перед ним. Щоб ми, як влада, не робили, та повернути дітей до своїх батьків, а чоловіків до своїх дружин, – ми не в силі. Але у такий спосіб ми засвідчуємо свою пошану людям, які загинули за Україну. Він проявив не менший патріотизм і силу духу, аніж визволителі в роки Другої світової війни», – зазначив голова Харківської територіальної організації «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Райнін.2

 

 

Довідка: Кудайназару Саіпову було 34 роки. Загиблий родом з смт. Пересічне Дергачівського району Харківської області. Він пішов на фронт добровольцем, служив у 24-му батальйоні територіальної оборони «Айдар». Убитий снайпером під час чергування на блокпосту в м. Щастя Луганської області.