До 1 травня на Білгородському шосе побудують взводний опорний пункт

Очільник Харківської обласної державної адміністрації, голова Харківської територіальної організації «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Райнін проінспектував будівництво взводного опорного пункту на Білгородському шосе.  Будівельні роботи йдуть повним ходом. Тут будуть і споруди для бронетехніки, і бомбосховища. Закінчити будівництво обіцяють до 1 травня. Після чого на території взводного опорного пункту будуть перебувати бійці Збройних Сил і Нацгвардії.

1

 
«Ми все будемо робити всерйоз, бутафорією на території області ніхто займатися не буде. Тому якщо це інженерна споруда оборонного характеру, то це дійсно повинна бути інженерна споруда, а не просто мішки з піском. Військові інженери та фахівці в галузі будівництва підібрали висоти і всі необхідні координати для розташування взводного опорного пункту. Це сучасна інженерна споруда, яка дійсно допоможе в разі необхідності оборони Харківської області. Білгородський напрямок є одним з найбільш небезпечних напрямків. Тому, безумовно, вибрано це місце», – зазначив Ігор Райнін.

2

Аналогічні інженерні споруди збираються побудувати на всіх напрямках, які ведуть до державного кордону. Зокрема, крім Білгородського напрямку, взводні опорні пункти з’являться на Золочівському та Вовчанському напрямках.  «Харківська область – патріотично налаштований регіон. І оборону нашого регіону треба підвищувати. Ми будемо оборонятися. Повторюся ще раз, Харківщина – це міцний горішок, шансів у ворога немає. А стрілятимуть з «Граду» – нехай спробують, подивимося, є й інші секрети у нас», – наголосив Ігор Райнін.

3

Силами Харківського регіону планують побудувати 31 взводний опорний пункт на території Луганської області. Харків’яни вже почали будувати 14 захисних споруд під Луганськом. Заголом, уздовж лінії фронту побудують близько 300 взводних опорних пунктів. Фінансується проект із держбюджету. Харківські будівельники погодилися приступити до робіт, не чекаючи надходження фінансування з Кабінету Міністрів України.